LINEWORKS STUDIO

we strive to design & build space that enrich the lives of the people who use them

Jincai High School

进才中学本部

在帮助进才中学国际部成功的完成了自主阅读空间的设计项目后,LINEWORKS团队在2016年再次受到进才中学本部的邀请,为其设计一座能满足当今学生需求的图书馆和学习中心。

After delivered Student-led Learning Centre design work for Jincai International Stream in 2015, LINKEWORKS was invited back to Jincai again in 2016, to design a contemporary library and learning centre for Jincai Main Stream students.

进才中学本部为一所全寄宿制的高中学府,学生的校园生活时间相对较长,学生们都十分喜欢图书馆,很多人都把这里当作是一间客厅,同时也是学习的地方。LINEWORKS团队的设计将进才中学中央大楼现有大楼中的两层空间转变为学校的学习中心。学校希望全新设计后的图书馆和学习空间能让学生们主动到此聚集,而非被动;学生、教师和研究学者都能选择在此按照自己喜欢的方式来工作。

Jincai main stream is a full boarding high school. Campus hours are long. Students love library. Many take it as a living room besides a place to study. LINEWORKS’ design took over 2 floors in the school’s main building to have created the campus learning centre. Jincai hoped to see students drawn to the new library and study centre. Students, teachers and researchers could come and stay, work the way that suits them all.

我们的团队在设计中打造了一系列各不相同的学习空间,既有单独的学习室,也有大型开放空间用于协作与休息–所有空间都由集成技术支持。我们将图书馆书架置于自然光照射范围之外,因此学习区的学生们可利用这些自然光照空间享受到最佳景观。我们使用色彩丰富的地毯和枫木的本色地板来装饰主要空间,将所有各不相同的空间连接起来,并为这座每周六天十四小时开放的设施打造了更简易的指路系统。

Our design created a variety of learning spaces, some are closed for individuals, and some are open for collaboration and taking breaks. All are done with integrated technologies. We have put library bookshelves beyond the natural lighting area, so that to maximize the natural lighting for people, provide space with views. We have applied colorful carpet and plain maple wood panel for flooring. All spaces in the Learning Centre are connected, with a user-friendly map & post sign system to direct visitors in this 6-day by 14-hour facility.  

如今许多学生都居住在生活空间有限的学生宿舍中。新建的图书馆为学生们提供实实在在的生活起居空间,他们可以在这里进行独立学习,也可以聚在一起进行团体学习。学校实现了其初衷——建造一座满足当今学生需求的图书馆和学习中心。

Currently dorm space is limited for boarding students. The new library and learning centre have substantially extended their living space. Students can come in to study on their own, or gather for teamworks. This design has exactly captured and fulfilled Jincai’s objectives for the library and the learning centre.


概况

COMPLETED:2016 October

CLIENT: Jincai High School

LOCATION: Shanghai

SIZE: 1650 sqm

TEAM: Mike Chen,Lucky Lu

PHOTOGRAPHER: Gordon Gao

Next Post

Previous Post

© 2022 LINEWORKS STUDIO

Theme by Anders Norén