LINEWORKS STUDIO

we strive to design & build space that enrich the lives of the people who use them

Shanghai China School

上海中国中学

上海中国中学创办于1933年,是徐汇区的一所有着深厚历史积淀的名校。也是徐汇区最早邀请LINEWORKS团队参与特色课堂设计的公立学校。项目中学校希望能够创建一个有着鲜明个性特色的教育中心,在这个教育中心里没有传统的教室。相反,它有演讲室,对话间,机器人创客室,也有宽敞舒适的公共区域,能够满足学生不同的需求,并提供一个充满活力和视觉魅力的教育环境。

Shanghai China School was founded in 1933. It is one of the oldest schools in Xuhui district. It is also the first public school that approached LINEWORKS, a design company, to create an innovative learning centre. The school intended to build a unique education centre that functions completely different from traditional classrooms. It shall have lecture room, dialogue room, and robot design studio, with roomy public space, to satisfy students’ different learning needs, provide a vibrant and visually attractive learning-teaching environment.

于是我们大胆的重新分割规划了原有楼层的教室布局,推倒了那些厚重且不必要的砖墙,取而代之的是通透明亮的落地玻璃。拆掉了原有老旧的矿棉板天花和日光灯盘,设计了与地坪拼花相上下呼应的铝格栅天花和LED造型灯条。稳重的浅灰色与温馨的米黄色乳胶漆在墙面呼应搭配,这一切伴随着设计理念和内部功能空间的组织,有机融为一体,营造出紧凑而富有活力的学习型氛围。而灵活轻便的活动翻板课椅也满足了学校希望探索并打破以往传统永久性教室的诉求,既有利于空间的分布,也使得学生的学习模式更加多样。

In respect to this objective, we took down the original classroom setups on the floor, re-carved the layout, removed the non-structural brick walls, and replaced with floor-to-ceiling glass partitions. We dismantled the original mineral fiber ceiling and the fluorescent lighting base, put in LED lightings and aluminum grille ceiling that matches the patterns on the floor. The steadfast gray and warm beige painting complimented each other throughout the wall. This coloring, along with the marriage of the design concept and functionality, have organically grown into one assemblage that constructs a compact and engaging learning atmosphere. The flexibility of reassembling and detachable desks and chairs also fulfilled the school’s requirement of no permanent fixation. This benefits space partition on-demand thereby facilitates versatile learning approaches.


概况

COMPLETED:2013 September

CLIENT: Shanghai China School

LOCATION: Shanghai

SIZE: 500 sqm

TEAM: Mike Chen,Lucky Lu

PHOTOGRAPHER: David Shen

Next Post

Previous Post

© 2022 LINEWORKS STUDIO

Theme by Anders Norén