LINEWORKS STUDIO

we strive to design & build space that enrich the lives of the people who use them

FRED & FARID GROUP

佛海佛瑞–三期

2017年受F&F之托LINEWORKS团队承接了他们位于北外滩滨江绿地的全新办公室项目。这也是两家耕作于不同领域的创意公司近年来的第三次合作,充分体现了F&F对LINEWORKS团队空间设计风格和创意能力的认可。

In 2017, LINEWORKS took up an office space design project from F&F, a brand new office location by North Bund riverside. This is a third time collaboration in recent years between the two design firms that operate in different areas of design business. It shows there cognition and confidence from F&F in LINEWORKS’ space construction, design ability and styling panache.

全新的办公室选址在外滩滨江新华保险大厦的顶层,是一个座净高达到5.8的超高办公空间,窗外浦东陆家嘴金融中心与外滩江景尽收眼底。如何最大限度的保留现有场地宽敞豁达的空间优势,减少对室外景观的不必要遮挡,并能把F&F原有的办公设备有机的融入进这个全新之地,是我们与佛海佛瑞反复商议并深入沟通的重点话题。

F&F new office occupies the penthouse of Xinhua Insurance Plaza at North Bund. The office space has an extra high ceiling of 5.8 meters, with a panorama view of the Bund, right across the Pudong Lujiazui financial center. How to maxim leverage the vista or minimize the obscure of it while fitting the F&F office configuration into the space becomes the key discussion point of the requirement gathering.   

经过对空间功能及使用需求的反复讨论,LINEWORKS团队决定在规划中仅对3间大型会议室做相应封闭设计处理,并在其余开放区域内分散布局数个半开放功能模块用于满足甲方对空间功能的不同使用要求.这使得户外的自然光能够自由无尽的轻洒入室内,亦使窗外摩登的都市景观充沛的映入室内,将”魔都”的繁华与空间内的创意活力完美结合,交相辉映。

Through multiple rounds of communication with F&F, LINEWORKS decided to only close the space for 3 meeting rooms, while keeping a number of semi-closed spaces for various functionality, in an overall open office space. This allows the infinite natural lighting shine through the office, carrying along the cosmopolitan through the sheer window, perfectly merged the Far East Modern city into the F&F creativity design workshop.

在风格上设计的重点在于打造浓厚整洁的线条感,配合极简主义的外观,突显工业科技给办公环境带来的未来感。我们用全新的思路反复推敲,重新梳理了机电和管道路径,最大限度地裸露出田字格水泥结构顶,直线条的LED灯带,为空间增添了未来主义的科幻炫酷感.原有办公家具温暖的原木色调和地坪金属的冷灰色系通过冷暖和软硬的对比和反差,亦为空间融入了一丝平易近人的味道。

The design is featured with neat and emphasized lines in the space, in a minimalism outlook to produce the futuristic style, brought by the modern office technology. We innovatively reconfigured the electric and building pipeline routes, exposed the building’ s original cement ceiling texture and structure, topped with straight LED strip lightings to produce a science-fiction like space settings. The contrast between the existing warm wood-color office furniture and the cool gray flooring lends an accessible touch of an otherwise grandiose office space.  

没有任何用于炫耀的手法,这是一个没有设计的设计空间,虽然,甲方、设计方和施工团队为此付出了超多的脑力碰撞。

Without toiling technique, this is a space design remove of the theatrics of design work, out of much brainstormed collaboration from LINEWORKS, F&F and the construction partner.


概况

COMPLETED: 2017 December

CLIENT: Fred& Farid Group

LOCATION: Shanghai

SIZE: 1200 sqm

TEAM: Mike Chen,Lucky Lu,James Shu

PHOTOGRAPHER: Sha Peng

Next Post

Previous Post

© 2022 LINEWORKS STUDIO

Theme by Anders Norén